BURSA MÜZELER GASTRONOMİ KOZA ve İPEK FESTİVALİ TURU 1 GECE 2 GÜN

BURSA MÜZELER GASTRONOMİ KOZA ve İPEK FESTİVALİ TURU 1 GECE 2 GÜN
0.00

Birinci gün Saitatabat Şelalesi`nde köy kahvaltısı İkramımız

1. Gün: Ankara`dan Hareket

00.30 Kızılay Atatürk Bulvarı No: 81; 00.35 Bahçelievler Milli Kütüphane Yanı; 00.40 Söğütözü Armada Önü
00.45 Odtü Köprüsü Altı; 00.50 Bilkent Köprüsü Altı; 00.55 Ümitköy Köprüsü Altı; 01.00 Koru Sitesi Migros Karşısı
01.05 Yaşamkent Bp Benzinlik önü


2. Gün: Bursa, Saitatabat Şelalesi Köy Kahvaltısı, Cumalıkızık, Tophane,Orhangazi, Osmangazi, Kozhan, Yeşil Camii, Ulu Cami, Karagöz Müzesi, Muradiye Külliyesi

Gerekli molalar sonrasında Saitatabat Şelalesi’nde muhteşem manzara ve el değmemiş Uludağ bakirliğinde serpme köy kahvaltısı… Cumalıkız köyü`ne varış. İkramımız serpme köy kahvaltısı sonrasında UNESCO tarafından koruma altına alınan 700 Yıllık Cumalıkızlık Köyü’nde Eski Çoban Evi, Konuk Evi, Eski Muhtarlık, Sanat Evi ve Etnografya Müzesi’nin gezilmesi…

 

Kozadan Kumaşa Koza ve İpek

Kozabirlik görevlilerinin tohumu çıkmış larvaları üreticilere teslim etmesi sonrasında küçük larvalar, çok hassas bir çalışma sonucunda dut yapraklarının kıyılmasıyla ufak ufak aşamalarla koza üretecek pozisyona kadar getiriliyor… Bu zamana kadar böcek 4 kez uyumuş oluyor… Her uyku bir yaşa tekabül ediyor… Yani 4 kez uyumuz böcek 4 yaşına gelmiş oluyor… Dördüncü uykudan kalktıkta sonra 10 gün sürekli yemek yerler… Yeme dönemi bittikten sonra koza üretmeye başlarlar… Kozabirlik üretilen kozaları tesislere götürerek keser… Lavraları ise kelebek oluncaya kadar kontrol altında tutar kelebek olduklarında ise eşleştirir… Bundan elde edilen tohum ise tekrar üreticiye veririir…  Kozabirlik tarafından kesilerek alınan kozalar kaynar kazanlarda haşlanarak ipek çekilir… Bir böceğin ürettiği kozadan yaklaşık bin iki yüz metre iplik ham ipek elde edilir…

Kozanın üretiminde kullanılan materyallerin görülmesi kozanın ipliğe dönüşme süreci hakkında bilgilendirme ve İsmini ipek böceği kozasından alan meşhur Koza Han’da ipek ürünleri alışverişi…

 

Tophane’de Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbelerini ziyaret… Seyir terasından yeşil Bursa manzarasının seyri… Ulu Camii Yeşil Cami, Yeşil Türbe, gezileri… Karagöz Müzesi’nin gezilmesi Hacivat Karagöz oyunlarından bölümlerin hatırlanması ve yâd etme…  1426 da yılında yaptırılan içerisinde Cem Sultan şehzadelerin türbelerinin yer aldığı Muradiye külliyesinin gezilmesi...  Otelimize hareket. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde…

 

Ücrete dâhil sabah Kahvaltısı: Cumalı kızlıkta serpme köy kahvaltısı

Ücrete dahil Öğle yemeği: Tarihi1837 den günümüze u İskender’in mucidi İskender Efendi Kebapçısında İskender garnitür salata meşrubat

Ücrete dâhil Akşam yemeği: 1947’den günümüze Osmanlı mutfağı sunan Hayat restoranda et yemekleri ve zeytinyağlılardan oluşan ev yemekleri…

 

Not: Koza ve İpek festivali dönemi olan 19 Haziran’daki turumuzda ipek kıyafetlerin yer aldığı defile’de izlenecektir…


3. Gün: Uludağ Çınar, Merinos Tekstil Müzesi, Tofaş Otomobil Müzesi, Mudanya, Siye, Rum Kasabası Trilye (Zeytinbağı), Kestane Şekeri, Dönüş Yolculuğu

Otelimizdeki sabah kahvaltımızın ardından  Uludağ yolundaki tarihi çınar ağacının altında çay keyfi… Atatürk’ün 1938 yılında kurdurduğu Merinos Yünlü Müessesesi müzesinin gezilmesi… TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi’nde at arabasından günümüze otomotiv sektörünün gelişimize tanıklık sonrasında… Mudanya’nın yazlık yerlerinden ve kiliseleriyle ünlü Siye üzerinden Trilye’ye hareket. Sit alanı olan bölgede; Rum Kasabası, Fatih Camii, Kemerli Kilise, Ruhban Okulu ve Eski evlerin görülmesi Mudanya’ya hareket... Burada; Mütareke Evi, Müzesi, Osmanlı Konakları, Eski Kilise ve İskele’nin gezilmesinin ardından Çınarlı Kahve’de çay molası... Kestane Şekeri üretim aşamalı hakkında edinilen bilgilendirme ve tadım… Ankara’ya hareket. Akşam saat 22.30 sularında Ankara’ya varış.

 

Ücrete dâhil sabah Kahvaltısı: Otelimizde açık büfe

Ücrete dâhil Öğle yemeği: Trilyede deniz kenarındaki restoranımızda balık salata meşrubat

Ücrete dâhil Akşam yemeği: İnegöl^de meşhur Orhan’ın yerinde İnegöl köfte salata meşrubat


Ücrete Dahil Hizmetler

Özel tur araçları ile ulaşım.

1 gece konaklama.

2 Sabah kahvaltısı.

Birincisi Saitatabat Şelasinde serpme köy kahvaltısı

İkincisi Otelde açık büfe

2 Öğle yemeği

Birincisi Tarihi1837 den günümüze u İskender’in mucidi İskender Efendi Kebapçısında İskender garnitür salata meşrubat

İkincisi Trilyede deniz kenarındaki restoranımızda balık salata meşrubat

2 Akşam yemeği.

Birincisi 1947’den günümüze Osmanlı mutfağı sunan Hayat restoranda et yemekleri ve zeytinyağlılardan oluşan ev yemekleri…

İkincisi İnegöl’de meşhur Orhan’ın yerinde İnegöl köfte salata meşrubat

Müze ve ören yeri giriş ücretleri

Programda belirtilen geziler.

Rehberlik ve VES TURİZM refakat hizmetleri.

Seyahat esnasında sıcak soğuk ikramlar.

Seyahat Güvence Poliçesi

 

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

Kişisel harcamalar

Tur Hakkında Düşünceleriniz
Ad Soyad
Mesajınız
(En çok 500 karakter)

karakter kaldı
 

Bu Tur İçin Yapılan Yorumlar
GÜVENLİ ONLİNE ALIŞVERİŞ
0850 333 0 837

www.vesturizm.com.tr sitesinde yer alan tüm metin, resim ve içeriklerin telif hakları VES Turizm ve Seyahat A.Ş'ye aittir. Basılı veya elektronik bir ortamda izinsiz kullanılamaz veya kopyalanamaz. Tüm otel bilgileri ve fiyatlar bilgilendirme amaçlı olup, değişiklik arz edebilir. Fiyat ve bilgi yanlışlıklarından VES Turizm ve Seyahat AŞ sorumlu tutulamaz.